Direktlänk till inlägg 4 januari 2012

Hasselbackpotatis, fläskfile med konjaksås

Av Louise - 4 januari 2012 14:39



   

Här kommer de vi åt till nyår =)


Hasselbackspotatis


8 st (ca 600 g)  jämnstora potatisar

2 msk smör eller flytande margarin

0,5 tsk salt

0,5 dl ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.

Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Jag lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.

Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla eller klicka ut smör på varje potatis.

Ställ in mitt i ugnen i 25 minuter.

Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare smör. Strö på salt och ströbröd.

Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk.


Konjaksås


2 krm svartpeppar

1 msk smör eller margarin

3 msk konjak

2 1/2 dl vatten

2 msk kalvfond

2 msk vetemjöl

1 dl vispgrädde

2 tsk soja

ev salt

Gör så här

Skala och finhacka löken. Fräs lök och svartpeppar i matfettet i en kastrull.

Häll på hälften av konjaken, vatten och fond. Koka upp och låt småkoka ca 5 min.

Blanda mjöl och grädde och vispa i såsen. Koka ytterligare 5 min.

Smaka av med soja, den sparade konjaken och ev lite salt.


Till detta stekte vi fläskfilé, det blev mumms =)


Kött · Mat
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 14 juni 2013 15:16

Snurrrade runt på massa bloggaar för att hitta nått härligt glassrecept och hittade detta hos Hoffsans krypin. Gottegris som jag är tänkte jag att detta skulle passa mig! Just nu står glassen i frysen och väntar på att jag ska hugga in :D Har r...

Av Louise - 13 maj 2013 23:12

Här kommer receptet på pajen som jag bjöd på ikväll =)   Pajdeg3 dl vetemjöl1 dl strösocker2 tsk bakpulver150 g smörFyllning2 dl crème fraiche1 ägg1 msk vaniljsocker1/2 dl strösocker1 liten burk konserverade päronPå toppenLjus sirapKanelBlanda ve...

Av Louise - 21 oktober 2012 22:00

Denna röra är riktigt god till kyckling! Eller varför inte till kött =)   Du behöver: 5-10cm Purjolök 1 block Fetaost Soltorkade tomater efter smak.   Smula sönder fetaosten, hacka i purjolöken och tomaterna efter smak. Jag tog ca haa...

Av Louise - 20 april 2012 11:58

Hittade detta kanon recept på maränger.   Spröda maränger:4 äggvitor1,5 dl florsockerSeparera äggvitorna från äggulan, tillsätt 0,5 dl florsocker till äggvitorna. Vispa vitorna till hårt skum, när skummet börjar bilda sig rör man försiktigt ner...

Av Louise - 20 april 2012 11:49

  Denna goda pannacotta gjorde vi i påskas då jag var i fjälls med massa härligt folk :D   Ingredienser till 5 port:        5dl vispgrädde 150g socker (Jag tog lite mindre) 2st  gelatinblad, räknat på stora blad 0,5dl baileys   Lägg...

Ovido - Quiz & Flashcards