Direktlänk till inlägg 30 januari 2012
Till ca 4 personer. Ugn 225 grader i 45 minuter.
1 påse klyftpotatis eller egen
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 morötter
3 tomater
1 fetaostblock
Marinera köttet minst 5 timmar, eller över natten i denna marinad:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1-2 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar tomater, morötter, paprika och lök. Smula över fetaosten mot slutet.
Kall sås som tillbehör:
3 dl creme fraiche
vitlök
örtsalt
lite socker
Till efterrätt blev det Äppelpaj i mina nya små pajformar =)
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1/2 dl havregryn
3 st skivat eller tärnat äpple
Kanel och socker till äpplerna
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, socker och havregryn i en bunke. Dela
smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.
Skala och skiva äpplerna, blanda ihop kanel och socker efter smak i en påse och lägg sedan i äpplerna och skaka om. Eftersom jag hade mina småa pajformar så tryckte jag ut degen till en botten, men sparade lite till toppen. Jag la i äpplerna och smulade över resten utav degen. Sedan in i ugnen på 200 grader till de fått en fin färg.
Till detta serverade jag vaniljvisp och glass =)
Om du har en stor form ca 24-26 centimeter i diameter.Ssmöra formen, lägg i äpplerna och fördela sedan
smuldegen över äppelbitarna och grädda i cirka 20 minuter tills pajen fått fin
färg.
Snurrrade runt på massa bloggaar för att hitta nått härligt glassrecept och hittade detta hos Hoffsans krypin. Gottegris som jag är tänkte jag att detta skulle passa mig! Just nu står glassen i frysen och väntar på att jag ska hugga in :D Har r...
Här kommer receptet på pajen som jag bjöd på ikväll =) Pajdeg3 dl vetemjöl1 dl strösocker2 tsk bakpulver150 g smörFyllning2 dl crème fraiche1 ägg1 msk vaniljsocker1/2 dl strösocker1 liten burk konserverade päronPå toppenLjus sirapKanelBlanda ve...
Denna röra är riktigt god till kyckling! Eller varför inte till kött =) Du behöver: 5-10cm Purjolök 1 block Fetaost Soltorkade tomater efter smak. Smula sönder fetaosten, hacka i purjolöken och tomaterna efter smak. Jag tog ca haa...
Hittade detta kanon recept på maränger. Spröda maränger:4 äggvitor1,5 dl florsockerSeparera äggvitorna från äggulan, tillsätt 0,5 dl florsocker till äggvitorna. Vispa vitorna till hårt skum, när skummet börjar bilda sig rör man försiktigt ner...
Denna goda pannacotta gjorde vi i påskas då jag var i fjälls med massa härligt folk :D Ingredienser till 5 port: 5dl vispgrädde 150g socker (Jag tog lite mindre) 2st gelatinblad, räknat på stora blad 0,5dl baileys Lägg...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 | 14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|