Direktlänk till inlägg 30 januari 2012

Polkagriskladdkaka

Av Louise - 30 januari 2012 12:56


Förra veckan fick jag besök av Emelie och då bjöd jag på denna smarriga kladdkaka =) Kan medela att jag fick tummen upp utav Emelie ;)


Ugnstemperatur 200º  


2  ägg

3 dl socker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1 krm salt

1 1/2 dl vetemjöl

100 g smält smör

1 dl polkagrisar


Smörj och bröa en rund bakform, ca 23 cm i diameter.  Krossa polkagrise, jag körde dem i mixern till ett pulver.

Rör först ihop ägg och socker.Blanda i övriga ingredienser. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt mer än gärna stå till nästa dag, då blir den så där kladdig men fast. Servera gärna med vispad grädde blandat med lite vaniljsocker.



_____________________________________________________________________________________________________

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 14 juni 2013 15:16

Snurrrade runt på massa bloggaar för att hitta nått härligt glassrecept och hittade detta hos Hoffsans krypin. Gottegris som jag är tänkte jag att detta skulle passa mig! Just nu står glassen i frysen och väntar på att jag ska hugga in :D Har r...

Av Louise - 13 maj 2013 23:12

Här kommer receptet på pajen som jag bjöd på ikväll =)   Pajdeg3 dl vetemjöl1 dl strösocker2 tsk bakpulver150 g smörFyllning2 dl crème fraiche1 ägg1 msk vaniljsocker1/2 dl strösocker1 liten burk konserverade päronPå toppenLjus sirapKanelBlanda ve...

Av Louise - 21 oktober 2012 22:00

Denna röra är riktigt god till kyckling! Eller varför inte till kött =)   Du behöver: 5-10cm Purjolök 1 block Fetaost Soltorkade tomater efter smak.   Smula sönder fetaosten, hacka i purjolöken och tomaterna efter smak. Jag tog ca haa...

Av Louise - 20 april 2012 11:58

Hittade detta kanon recept på maränger.   Spröda maränger:4 äggvitor1,5 dl florsockerSeparera äggvitorna från äggulan, tillsätt 0,5 dl florsocker till äggvitorna. Vispa vitorna till hårt skum, när skummet börjar bilda sig rör man försiktigt ner...

Av Louise - 20 april 2012 11:49

  Denna goda pannacotta gjorde vi i påskas då jag var i fjälls med massa härligt folk :D   Ingredienser till 5 port:        5dl vispgrädde 150g socker (Jag tog lite mindre) 2st  gelatinblad, räknat på stora blad 0,5dl baileys   Lägg...

Ovido - Quiz & Flashcards