Direktlänk till inlägg 11 januari 2012

Daim

Av Louise - 11 januari 2012 19:50


Tittade på Lailas söta jul här om dagen =) Hon gjorde daim och jag blev såklart sugen på att prova jag me.

Kan erkänna att jag inte lykades helt, knäcken blev inte så hård som jag tänkt med de blev lika gott ändå ;)

Du behöver:


2dl socker
2dl sirap
2dl grädde
1msk smör
200g mörk choklad eller ljus choklad



Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull och koka sakta till 145 grader och tills massan stelnat. Prova att göra ett kulprov genom att droppa lite av smeten i ett glas kallt vatten. Om det stelnar och blir hård är kolasmeten klar. Tag av från spisen och tillsätt smöret.

Bred ut massan på ett bakplåtspapper på en plåt och låt stelna.


Temperera choklad: Smält 1/3 av chokladen i vattenbad, tag av från spisen och rör ner resterade finhackad choklad. Rör i chokladen då och då tills den svalnat till cirka 28 grader.

Bred ut 1/2 av chokladen över kolaknäcken med hjälp av en palett, låt chokladen stelna sedan vänder du på den och bred ut resten på den sidan.

Skär eller bryt daimen i bitar när den stelnat helt.


Förvara i rumstemperatur.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 14 juni 2013 15:16

Snurrrade runt på massa bloggaar för att hitta nått härligt glassrecept och hittade detta hos Hoffsans krypin. Gottegris som jag är tänkte jag att detta skulle passa mig! Just nu står glassen i frysen och väntar på att jag ska hugga in :D Har r...

Av Louise - 13 maj 2013 23:12

Här kommer receptet på pajen som jag bjöd på ikväll =)   Pajdeg3 dl vetemjöl1 dl strösocker2 tsk bakpulver150 g smörFyllning2 dl crème fraiche1 ägg1 msk vaniljsocker1/2 dl strösocker1 liten burk konserverade päronPå toppenLjus sirapKanelBlanda ve...

Av Louise - 21 oktober 2012 22:00

Denna röra är riktigt god till kyckling! Eller varför inte till kött =)   Du behöver: 5-10cm Purjolök 1 block Fetaost Soltorkade tomater efter smak.   Smula sönder fetaosten, hacka i purjolöken och tomaterna efter smak. Jag tog ca haa...

Av Louise - 20 april 2012 11:58

Hittade detta kanon recept på maränger.   Spröda maränger:4 äggvitor1,5 dl florsockerSeparera äggvitorna från äggulan, tillsätt 0,5 dl florsocker till äggvitorna. Vispa vitorna till hårt skum, när skummet börjar bilda sig rör man försiktigt ner...

Av Louise - 20 april 2012 11:49

  Denna goda pannacotta gjorde vi i påskas då jag var i fjälls med massa härligt folk :D   Ingredienser till 5 port:        5dl vispgrädde 150g socker (Jag tog lite mindre) 2st  gelatinblad, räknat på stora blad 0,5dl baileys   Lägg...

Ovido - Quiz & Flashcards