Direktlänk till inlägg 13 maj 2013
Här kommer receptet på pajen som jag bjöd på ikväll =)
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
150 g smör
Fyllning
2 dl crème fraiche
1 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 liten burk konserverade päron
På toppen
Ljus sirap
Kanel
Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Smält smöret och rör ner det i mjölblandningen. Tryck ut degen i en pajform.
Rör ihop crème fraiche, ägg, vaniljsocker och socker till fyllningen. Häll smeten i pajskalet.
Skär en liten burk konserverade päron i skrivor. Lägg skivorna i fyllningen, ringla sirap över pajen och strö över lite kanel.
Grädda i 20-22 minuter i 200 grader. Låt den gärna stå i rumstemperatur en timme efter att den tagits ut ur ugnen, den är godast ljummen. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Snurrrade runt på massa bloggaar för att hitta nått härligt glassrecept och hittade detta hos Hoffsans krypin. Gottegris som jag är tänkte jag att detta skulle passa mig! Just nu står glassen i frysen och väntar på att jag ska hugga in :D Har r...
Denna röra är riktigt god till kyckling! Eller varför inte till kött =) Du behöver: 5-10cm Purjolök 1 block Fetaost Soltorkade tomater efter smak. Smula sönder fetaosten, hacka i purjolöken och tomaterna efter smak. Jag tog ca haa...
Hittade detta kanon recept på maränger. Spröda maränger:4 äggvitor1,5 dl florsockerSeparera äggvitorna från äggulan, tillsätt 0,5 dl florsocker till äggvitorna. Vispa vitorna till hårt skum, när skummet börjar bilda sig rör man försiktigt ner...
Denna goda pannacotta gjorde vi i påskas då jag var i fjälls med massa härligt folk :D Ingredienser till 5 port: 5dl vispgrädde 150g socker (Jag tog lite mindre) 2st gelatinblad, räknat på stora blad 0,5dl baileys Lägg...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|