Direktlänk till inlägg 7 mars 2012

Tårtbotten

Av Louise - 7 mars 2012 10:08

Jag tycker att detta är ett kanon recept när man ska göra tårbotten :D

Recept 12 portioner
5 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker

En form 24 cm i diamenter blir bra till detta recept.

Recept 16 portioner
7 ägg
4 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
3 1/2 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljsocker

En form 26 cm i diameter blir bra för detta recept.

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 g.
Vispa äggen och sockret ljust och pösigt, låt det ta en stund.
Tillsätt de torra ingredienserna, en i taget, under fortsatt vispning.

Grädda i c.a 40 min.

Tips
1 Om tårtbottnen är toppig när den kommer ut ur ugnen, platta försiktigt ner den med händerna över en kökshanduk. Detta går att göra när bottnen är varm.

2 Fukta tårtbottnarna innan varje lager med saft eller liknande. Särskilt om man fyller tårtan med mousser av olika slag, som inte tillför fukt.

3 Använd en krage på formen, det gör att tårtbottnen blir högre. Klipp en remsa dubbelt så hög som formen, av bakplåtspapper. Smörj kanterna på formen med smör och sätt fast pappret runt.

4 Öppna inte ugnen innan 20 minuter passerat, eftersom tårtbottnen då sjunker.

5 Jag tycker att det blir lättast att dela på tårtbottnen när den har svalnat, men allra enklast blir det om den varit fryst och hunnit mjukna något innan man delar den.




Så här blev min tårta som jag bjöd på min 21års dag :)


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 14 juni 2013 15:16

Snurrrade runt på massa bloggaar för att hitta nått härligt glassrecept och hittade detta hos Hoffsans krypin. Gottegris som jag är tänkte jag att detta skulle passa mig! Just nu står glassen i frysen och väntar på att jag ska hugga in :D Har r...

Av Louise - 13 maj 2013 23:12

Här kommer receptet på pajen som jag bjöd på ikväll =)   Pajdeg3 dl vetemjöl1 dl strösocker2 tsk bakpulver150 g smörFyllning2 dl crème fraiche1 ägg1 msk vaniljsocker1/2 dl strösocker1 liten burk konserverade päronPå toppenLjus sirapKanelBlanda ve...

Av Louise - 21 oktober 2012 22:00

Denna röra är riktigt god till kyckling! Eller varför inte till kött =)   Du behöver: 5-10cm Purjolök 1 block Fetaost Soltorkade tomater efter smak.   Smula sönder fetaosten, hacka i purjolöken och tomaterna efter smak. Jag tog ca haa...

Av Louise - 20 april 2012 11:58

Hittade detta kanon recept på maränger.   Spröda maränger:4 äggvitor1,5 dl florsockerSeparera äggvitorna från äggulan, tillsätt 0,5 dl florsocker till äggvitorna. Vispa vitorna till hårt skum, när skummet börjar bilda sig rör man försiktigt ner...

Av Louise - 20 april 2012 11:49

  Denna goda pannacotta gjorde vi i påskas då jag var i fjälls med massa härligt folk :D   Ingredienser till 5 port:        5dl vispgrädde 150g socker (Jag tog lite mindre) 2st  gelatinblad, räknat på stora blad 0,5dl baileys   Lägg...

Ovido - Quiz & Flashcards