Direktlänk till inlägg 14 juni 2013

Hemmagjord glass med honungsrostade jordnötter, Deluch de leche kolasås och chokladöverdragna digestivekex

Av Louise - 14 juni 2013 15:16

Snurrrade runt på massa bloggaar för att hitta nått härligt glassrecept och hittade detta hos Hoffsans krypin.

Gottegris som jag är tänkte jag att detta skulle passa mig!

Just nu står glassen i frysen och väntar på att jag ska hugga in :D

Har redan tjuvsmakat och de var kanongott!!!! 


Recept:
3 dl vispgrädde
2 dl röd mjölk
4 äggulor
0,5 dl socker
1 vaniljstång
1,5 dl honungsrostade jordnötter
1 dl Deluch de leche kolasås
1,5 dl krossade Digestivekex med chokladöverdrag

Häll upp mjölken och grädden i en kastrull, dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg i frö och den urskrapade vaniljstången i gräddmjölken och låt det hela koka upp. Ställ sedan åt sidan.
Vispa upp äggulor och socker till en pösig smet och blanda det sedan med den avsvalnade vaniljmjölken (släng vaniljstången). Koka långsamt upp blandningen under omrörning tills den börjar tjockna men akta så att inte gulorna stelnar. Ha uppsikt. När den har tjocknat så låt smeten bli kylskåpskall innan du häller i den i glassmaskin och kör den till en krämig glass.
När det återstår ca 5 minuter så häll i Deluch de leche, nötter och kex.
Det fungerar även att göra glassen utan maskin. Häll bara upp smeten, kylskåpskall, i en frystålig bunke. Ta ur bunken ur frysen när glassen börjar frysa i kanterna och vispa den slät igen innan den får återgå till frysen igen. Upprepa 3-4 gånger.

Dulce de leche – Kondenserad mjölk som kokats i sin burk i ca 2 timmar och blivit en kolasås. Se till att burken hela tiden är täckt med vatten under kokningen.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 13 maj 2013 23:12

Här kommer receptet på pajen som jag bjöd på ikväll =)   Pajdeg3 dl vetemjöl1 dl strösocker2 tsk bakpulver150 g smörFyllning2 dl crème fraiche1 ägg1 msk vaniljsocker1/2 dl strösocker1 liten burk konserverade päronPå toppenLjus sirapKanelBlanda ve...

Av Louise - 21 oktober 2012 22:00

Denna röra är riktigt god till kyckling! Eller varför inte till kött =)   Du behöver: 5-10cm Purjolök 1 block Fetaost Soltorkade tomater efter smak.   Smula sönder fetaosten, hacka i purjolöken och tomaterna efter smak. Jag tog ca haa...

Av Louise - 20 april 2012 11:58

Hittade detta kanon recept på maränger.   Spröda maränger:4 äggvitor1,5 dl florsockerSeparera äggvitorna från äggulan, tillsätt 0,5 dl florsocker till äggvitorna. Vispa vitorna till hårt skum, när skummet börjar bilda sig rör man försiktigt ner...

Av Louise - 20 april 2012 11:49

  Denna goda pannacotta gjorde vi i påskas då jag var i fjälls med massa härligt folk :D   Ingredienser till 5 port:        5dl vispgrädde 150g socker (Jag tog lite mindre) 2st  gelatinblad, räknat på stora blad 0,5dl baileys   Lägg...

Av Louise - 7 mars 2012 10:08


Jag tycker att detta är ett kanon recept när man ska göra tårbotten :D Recept 12 portioner 5 ägg3 dl socker1 1/2 dl vetemjöl1 1/2 dl potatismjöl2 1/2 tsk bakpulver1-2 tsk vaniljsocker En form 24 cm i diamenter blir bra till detta recept.Recept 1...

Ovido - Quiz & Flashcards