Senaste inläggen

Av Louise - 20 januari 2011 10:00


Igår så blev det Pastacarbonara till middag =)


Tid ca 25min

4 port

  • 300 g spaghetti
  • 150 g bacon
  • 1 st gul lök
  • ev 1 klyfta vitlök (Jag brukar hoppa över den)
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 100 g riven parmesanost
  • Salt

Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med 1 tsk olivolja i vattnet.


Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.


Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök tills baconet blir knaperstekt och löken genomstekt. Sänk temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.


Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen. Smaksätt med salt.


Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked. Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.


Klart!! :D

Kött · Mat · Pasta
Av Louise - 18 januari 2011 13:33


Idag så har jag bakat en Björnakaka med Emmas Kithen aid :D

Gillar den skarpt!!!

Blir att köpa en sådan framöver ;)


 

 

 

 

 

 

 

 


Björnakaka

 

Kaka:
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk kanel
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
75 g smält smör


Fyllning:
50 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

 

* Sätt ugnen på 175 grader.

* Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

* Smält smöret och blanda de torra ingredienserna.

* Tillsätt mjölken i det smälta smöret och rör sedan ned mjölblandningen och smöret i smeten.

* Häll smeten i en smörad och bröad rund form med löstagbar kant.

* Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 45 min. Se till att kolla med sticka eftersom alla ugnar är olika!!

* Dela sedan kakan och när den svalnat så är det dags att breda på fyllningen i mitten (den ska bara röras ihop utan större krusiduller). Vill man lyxa till det kan man sikta florsocker över vid servering!

 

 Mummma!!


Baka · Kakor
Av Louise - 30 november 2010 11:17


Mumms! Enkelt och gott =)


Du behöver:

*Lax

*Potatis

*Cream fraich

*Sweet chili

*Sparris


Gör så här:

1. Skala och koka potatisen

2. Stek laxen, salta och peppra (krydda med örtsalt om du vill)

3. Koka sparrisen Överkoka EJ!!

4. Häll upp cream fraichen in en skål och sedan sweet chilin ovan på.


Sedan är det bara att servera.



  

Fisk · Mat
Av Louise - 30 november 2010 11:10

Pannkaka


Stek bara vanlig pannkaka och ta sedan de tillbehör du gillar =)  

MUMMMS!!



Frukt · Mat
Av Louise - 3 november 2010 13:24


Hemma och är förkyld tänkte att jag skulle orka med att baka en kaka.

Trodde att jag hade den orken med de var jobbigare än jag hade trott,

blir att vila en stund nu.  


Snoddas är alltid gott och går snabbt att släng ihop =)




Snoddas degen:

150g margarin eller smör

2st ägg

3dl socker

3tsk bakpulver

2tsk vaniljsocker

2msk kakao

1,5dl mjölk

4,5dl vetemjöl


Glasyren:

50g margarin

3msk kaffe

1msk kakao

3dl florsocker

2tsk vaniljsocker


Garnering är valfri:

kokos, strössel eller pärlsocker.  


Eftersom vi inte hade kokos hemma så blev de pärlsocker på i stället.


Gör så här:


* Smält smöret/margarinet och låt svalna ett tag.


* Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.


* Tillsätt sedan bakpulver, vaniljsocker och kakao. Om kakaon är klumpig kan den siktas. Vispa snabbt ihop med elvisp.


* Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet.


* Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.


* Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.


* Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.


* Gör glasyren under tiden.

(Om man vill ha de lite lyxigaare med glasyren så gör du en dubbelsats)

* Smält smör eller margarin i en kastrull.

* Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

*Bred glasyren över kakan  när kakan svalnat men medans glasyren fortfarande är varm.

* Strö över kokosflingor. ( ller valfri garnering)


Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.



Av Louise - 27 oktober 2010 21:00


   Idag blev de en snabb middag. Eller rättare sagt ett lätt recept som jag hittat.

De smakade bra, snabbt och enkelt att göra.


Det du behöver är:

750g Torskfilé  

1st Vitklöksklyfta                

400g Tomater, grovhackade 

1msk Hackad färsk basilika

1msk Olja

1 st Citron

Salt, peppar

Potatis


* Har du stora potatisar så kan du dela dem, så blir de klara fortare.

* Skär fisken i portionsbitar. Strö på salt och peppar.

* Fräs vitlök och tomater i olja tills tomatsåsen tjocknar något, c:a 5 min. Rör i strimlad basilika och häll såsen i en ugnsfast form.

* Lägg fiskbitarna i såsen och placera ett par citronskivor på varje bit.

* Tillaga fisken mitt i ugnen på 175g tills den är genomstekt.

* Servera små kokta potatisar och sallad.


Trevlig måltid!

  

Fisk · Mat
Av Louise - 27 oktober 2010 20:01


Gårdagens middag blev dagens lunch.

Mycket godare med hemmagjorda än köpta tycker jag.

Gick hem hos barnen kan jag lova ;)


Hamburgare ca 6st.

500 gram nötfärs el. blandfärs 
2 st ägg 
2 msk potatismjöl 
1 msk grillkrydda (Jag tog lite extra på när jag stekte dem) 
1 nypa salt och peppar 
1 msk smör eller olja att steka i. 

Blanda färs med ägg, potatismjöl, grillkrydda, salt och peppar. Se till att blanda väl. Platta till runda bollar färs i stekpannan, 90-150 gram. Stek på medelvärme tills de fått fin färg och är klara, ca 5 min, beroende på hur tjocka de är.


Vad man sedan väljer att ha på är upp till en själv.


Så här fina blev våra =)   

Kött · Mat
Av Louise - 27 oktober 2010 16:15


Hejsan!

Hade tänkt att denna blogg ska handla om mat och bak =)

Det kommer att bli vardagsmat för de mesta, eftersom jag jobbar som au pair i England åt två st tjejer (2 & 4år) Så maten är även barnvänlig, eller vad man ska säga.


I måndags bakade jaag Kaffekakor, dom är supergoda =) Om man nu gillar kaffe vill säga.

Kan dock vara lite knepiga att baka ut, eftersom degen inte alltid blir som man vill. Den smular oftast när man ska rulla den till "rullar". 

Så mitt tips är att ist göra små bollar med händerna som man sedan plattar ut till lagom storlek.


Kaffekakor (175    grader)

200 g smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk torrkaffe
2 msk vaniljsocker

Arbeta ihop och rulla till två längder. Lägg att vila kallt en stund. Grädda sedan i 175 grader 12-15 minuter. Under tiden kan du göra krämen.

Kräm:
50 g smör
1 tsk vanilsocker
1 dl florsocker
Ev. torrkaffe


Lägg ihop dem två och två med krämen emellan.



Mumms säger jag bara =)

Lycka till!   


Baka · Kakor
Ovido - Quiz & Flashcards